Ga naar de inhoud
Zonnige Moederdag

Droge, zonnige week in aantocht: 20 graden mogelijk

Natuurwandeling Beeld © ANP

Het zit er eindelijk aan te komen: zonnig en warm lenteweer. "De zon begint de regie over te nemen", zegt weerman Alfred Snoek van Buienradar.

Goed nieuws dus voor mensen die snakken naar wat warmte. Vandaag is het al best een aardige dag. "We kunnen her en der de 18 graden aantikken, dus we hebben eigenlijk niet te klagen", zegt de meteoroloog. Volgende week ziet er nog beter uit.

Komende dagen vrij koud

Morgen en zaterdag gaat de temperatuur helaas toch weer wat meer naar beneden. "Morgen leveren we een paar graadjes in. Overdag schommelt het kwik rond de 13 en 14 graden, dat is vrij koud voor de tijd van het jaar." Ook de komende nachten zijn fris: het kan afkoelen tot rond het vriespunt.

De meeste regen valt de komen dagen in het zuiden van het land. In de provincies Groningen en Friesland is het vanaf morgen droog. En dat blijft zo, daar zullen ze de komende week waarschijnlijk geen regen meer zien. In de rest van het land kunnen wel wat buitjes vallen. "Dat hoort erbij in Nederland."

'Moederdag wordt een mooie dag'

Zondag, Moederdag, verwacht de weerman een 'mooie dag'. "In ieder geval qua zonneschijn. Het wordt niet zo warm, tussen de 12 en de 14 graden, dat is fris. Maar 's middags kun je, als je een beetje uit de wind gaat zitten, wel heerlijk buiten vertoeven."

Moederdagcadeau
Lees ook:
Moederdagcadeau maken? 'Dat doen de kinderen maar lekker thuis'

Na het weekend wordt het mooie weer doorgezet. "Het wordt een paar dagen droog en behoorlijk zonnig", zegt de weerman. "Dan krijgen we eindelijk normale temperaturen voor de tijd van het jaar. We moeten alleen nog even geduld hebben."

En dat geduld wordt beloond: "Misschien kunnen we eind volgende week ergens in het zuiden of oosten van Nederland de 20 graden aantikken."