Ga naar de inhoud
Politie grijpt niet in

Vuurwerk afgestoken bij ArenA ondanks verbod

Beeld © RTL Nieuws

Ondanks een verbod van de gemeente Amsterdam en een oproep van de de F-side van Ajax om bij de ArenA geen vuurwerk af te steken zijn vanavond voor aanvang van de wedstrijd toch rookpotten, fakkels, knalvuurwerk en lichtkogels afgestoken. Er is veel politie op de been, maar die heeft nog niet ingegrepen.

De zogeheten entrada, zoals de supporters het evenement noemden, is intussen afgelopen. In een verklaring stelde de 'driehoek' (gemeente, politie en Openbaar Ministerie) eerder dat het bezit en het gebruik van vuurwerk verboden is en dat het afsteken daarvan in grote menigten tot gevaarlijke situaties kan leiden.

Waterwerper

Vorige maand zette de politie een waterwerper in bij een entrada rond de wedstrijd tussen Ajax en Juventus en dat leidde tot veel kritiek. Achteraf gaf de driehoek aan dat bepaalde dingen niet goed waren gegaan. Naar de gang van zaken wordt onafhankelijk onderzoek gedaan.

Voetbalsupporters
Lees ook:
Voetbalsupporters bouwen feestje in Amsterdam

Ook het gebruik van gezichtsbedekkende kleding is tijdens en rond de wedstrijd tussen Ajax en Tottenham Hotspur niet toegestaan. Handhaving zou moeilijker worden als mensen met gezichtsbedekkende kleding rondlopen.

Ook uit je dak?

Gaan jullie partners, vrienden of kennissen met wie je naar Ajax kijkt uit hun dak tijdens de wedstrijd? We ontvangen graag jullie juichvideo's. Teleurstelling mag natuurlijk ook, maar daar gaan we niet vanuit. Laat jullie video's achter in de reacties op onze Facebookpagina. Dank je wel, alvast een fijne wedstrijd!