Ga naar de inhoud
Organisatoren opgepakt

Opnieuw verdachte aangehouden na healingsessie met ayahuasca

Archieffoto Beeld © ANP

In het onderzoek naar het gebruik van ayahuasca tijdens een healingsessie in Eersel heeft de politie vandaag een nieuwe verdachte aangehouden.

Vorige week deed de politie een inval in een huis in het Brabantse Eersel toen daar een healingsessie aan de gang was. Bij die sessie werd de verboden stof ayahuasca gebruikt.

Hongaarse man

In dezelfde woning nam een Hongaarse man een paar weken geleden ook deel aan de sessie. Hij werd later dood aangetroffen. Daarom startte de recherche een groot onderzoek naar de sessies in Eersel. De politie vermoedt namelijk dat de dood van de man te maken heeft met het gebruik van ayahuasca.

 

Politie
Lees ook:
Politie beëindigt healingsessie na overlijden 31-jarige deelnemer

De persoon die vandaag werd aangehouden is een 46-jarige vrouw uit Rhenen. Zij was niet aanwezig tijdens de inval vorige week. "Uit onderzoek kwam haar naam naar voren", zegt een woordvoerder. Volgens de politie lijkt zij betrokken bij de organisatie van de healingsessies.

Spaanse organisator

De meeste mensen die eerder werden aangehouden, zijn na een 'uitgebreid verhoor' naar huis gestuurd. De 33-jarige Spaanse organisator is voorgeleid aan de rechter-commissaris en zit nog vast. De drie andere verdachten mochten na verhoor naar huis. Zij zijn nog steeds verdachte in het onderzoek.

Ayahuascatrip
Lees ook:
Ayahuascatrip leidt tot zelfmoord: 'Mijn zoon dacht dat hij door aliens bestuurd werd'