Flinke rekening

Kingsland draait op voor kosten onopgeruimde confetti op festivalterrein

02 mei 2019 01:17 Aangepast: 02 mei 2019 03:37
Confetti op een eerdere editie van Kingsland Beeld © Facebook.com/KingslandFestival

De confetti die op Koningsdag werd afgeschoten voor een recordpoging tijdens het festival Kingsland is niet voldoende opgeruimd. De gemeente Rotterdam struint nu het festivalterrein af naar papiersnippers en stuurt de rekening naar de organisatoren.

Het moest een spectaculair onderdeel van het festival Kingsland worden: zesduizend bezoekers die een klein confettikanon afschieten. Maar nu blijkt dat het festivalterrein niet voldoende opgeruimd is kan Kingsland een gepeperde rekening van de gemeente Rotterdam verwachten.

‘Nog twee dagen bezig’

De organisatoren hadden tot gisteravond om alles op te ruimen, laat een woordvoerder aan RTV Rijnmond weten. “En hoewel te zien is dat ze duidelijk wel hun best hebben gedaan, was het toch echt niet goed genoeg.”

Daarom gaat de gemeente het terrein nu zelf opruimen. “We zijn daar nog zeker twee dagen mee bezig”, aldus de woordvoerder.

Confetti-verbod

Bij de vergunningsaanvraag vreesden de lokale Partij voor de Dieren en GroenLinks er al voor dat alle confetti lastig op te ruimen zou zijn. Ze probeerden daarom een confetti-verbod in te stellen. Toch kwam er een vergunning voor het festival en de recordpoging confetti schieten. Een voorwaarde was wel dat alles na afloop keurig opgeruimd zou worden.

Het is nog niet duidelijk of de organisatoren naast de rekening ook een boete krijgen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Confetti-verbod dreigt voor Rotterdam: 'Het is niet op te ruimen'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore