Defect bijna verholpen

Wisselstoring tussen Zwolle en Meppel: honderden reizigers gestrand

01 mei 2019 22:08 Aangepast: 02 mei 2019 03:23
Honderden reizigers staan in de rij voor een bus. Beeld © RTL Nieuws

Honderden reizigers zijn gisteravond gestrand op de treinstations Zwolle en Meppel. Door een wisselstoring rijden er op dat traject al urenlang geen treinen, waardoor veel reizigers geen kant op konden.

"We zetten alles op alles om te kijken hoe we dit kunnen oplossen", vertelt ProRail aan RTL Nieuws. "Het is een belangrijke verbinding in het noorden, dus dit is heel vervelend."

Meer mensen dan bussen

De NS probeert de reizigers met bussen op hun bestemming te krijgen. "Maar het zijn veel mensen, dus de wachttijden zijn lang. We bieden mensen die gestrand zijn gratis koffie en thee aan", zegt een woordvoerster van het vervoersbedrijf. Rond zeven uur 's avonds zijn de bussen opgeroepen, maar nog steeds staan honderden mensen te wachten.

Ook reizigers die vanuit Leeuwarden en Groningen richting het zuiden willen reizen, komen niet verder dan Meppel. Op Twitter laten veel mensen weten dat ze inderdaad al lang wachten op een bus. Zo stond Mayra een uur lang te wachten.

Complex

Volgens ProRail gaat het om een complexe wisselstoring. "We dachten het defect gevonden te hebben. Daarom hadden we een kabel vervangen. Maar toen kwam de storing weer terug." ProRail weet daarom niet wat de oorzaak is van het probleem.

De verwachting is dat de storing voor 04:00 is opgelost. Door een noodgreep is het wel mogelijk om stoptreinen te laten rijden tussen Meppel en Zwolle.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`