Koud weer

Waarschuwing voor Dodenherdenking: 'Kleed je extra warm aan'

01 mei 2019 16:30 Aangepast: 01 mei 2019 16:33
Bezoekers bij de herdenking op de Waalsdorpervlakte. Beeld © Archieffoto ANP

Kleed je zaterdag extra warm aan, dat is ontzettend belangrijk. Die oproep doet het Erepeloton Waalsdorp voor de Dodenherdenking op de Waalsdorpervlakte in Den Haag. Volgens de weersverwachtingen wordt het 4 mei niet warmer dan 9 graden.

Tijdens buien kan het zelfs 5 graden zijn. 

De herdenking op de Waalsdorpervlakte is een van de grootste van het land. Jaarlijks komen er ongeveer drieduizend bezoekers op af. Voor ouderen en kinderen zijn dekens beschikbaar. "Maar we hebben niet genoeg dekens voor iedereen", zegt Wendy Broer van het Erepeloton Waalsdorp. 

Droog, maar koud

Tijdens de herdenking zelf zal het vermoedelijk droog zijn. "Maar als de zon ondergaat, wordt het ook kouder", zegt Broer. "De weersvoorspellingen zijn slecht, daarom doen we nu deze oproep. Het is echt zaak om je warm te kleden."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Natte sneeuw op 4 mei, droger en zonniger op Bevrijdingsdag

Ook het Nationaal Comité 4 en 5 mei heeft voorzorgsmaatregelen genomen. Zo zijn er extra dekens beschikbaar voor de oudere bezoekers tijdens de Nationale Dodenherdenking op de Dam in Amsterdam. Ook medewerkers van het Rode Kruis houden een extra oogje in het zeil, laat een woordvoerder weten.

Bevrijdingsdag iets beter

De voorspellingen voor Bevrijdingsdag zijn wat gunstiger, met best wel wat zon en droger weer. Het zal nog wel fris zijn met zo'n 11 graden. Het verschil met vorig jaar is wel groot. Toen was het tijdens Bevrijdingsdag zo'n 20 graden. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`