Poging tot doodslag

Fietser totaal in elkaar geslagen: broers cel in voor 'beestachtig' geweld in verkeer

30 april 2019 15:56 Aangepast: 30 april 2019 16:03
(Archieffoto)

Twee broers van 19 en 21 jaar zijn veroordeeld tot vier en vierenhalf jaar celstraf, omdat zij tijdens een verkeersruzie iemand zo zwaar mishandelden dat de rechtbank in Roermond dit ziet als een poging tot doodslag.

Het slachtoffer was een voorbijrijdende fietser. Die zei er iets van toen de 19-jarige verdachte een andere man en een vrouw mishandelde tijdens een verkeersruzie. Dat gebeurde op 23 mei vorig jaar in Venlo.

Als beesten tekeergegaan

Het geweld keerde zich daarop tegen de fietser, die volledig in elkaar werd geslagen en getrapt. Volgens de rechtbank zijn de broers, samen met een derde onbekend gebleven jongeman, als beesten tekeergegaan. Daarbij trapten ze tegen het hoofd van hun slachtoffer zoals bij een voetbal. Het slachtoffer liep onder meer drie breuken in zijn gezicht op.

De jongste broer kreeg 4,5 jaar cel opgelegd, ook voor de mishandeling van de andere man en vrouw. De straf voor zijn oudere broer is iets lager. Hij kreeg vier jaar voor het geweld tegen de fietser, en omdat hij een politieagent in zijn arm beet toen die hem een dag later wilde aanhouden.

De verdachten moeten hun slachtoffers ook een schadevergoeding betalen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Rechter veroordeelt Haagse broers tot 5 en 6 jaar cel om mishandeling ober Praag

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`