Noordwestenwind

Gure Bevrijdingsdag in aantocht: buien met hagel en kans op onweer

29 april 2019 08:30 Aangepast: 29 april 2019 08:33
Beeld © ANP

De maand mei staat voor de deur, maar mooi zonnig lenteweer zit er voorlopig nog niet in. De komende week wordt het alleen maar kouder. Op Bevrijdingsdag wordt het zelfs guur.

Liefhebbers van zomerse temperaturen in Nederland moeten nog even geduld hebben. Dodenherdenking en Bevrijdingsdag kunnen, met maxima rond de 9 graden, in de top 10 komen van koudste 4 en 5 mei sinds de metingen. Vooruitzicht op beter weer is er nog niet echt.

"Er staat op Bevrijdingsdag een gure noordwestenwind en verspreid over het land vallen buien met kans op hagel en misschien wel een klap onweer", zegt meteoroloog Nicolien Kroon van Buienradar. "Door die stevige noordwester zal het nog wat kouder aanvoelen. Niet echt comfortabel dus."

17 graden in het zuidoosten

Als je nog buitenactiviteiten hebt, kun je die beter vandaag of morgen plannen. De komende dagen is het rustig en vrijwel droog en de temperatuur is normaal. Vandaag kan in het oosten soms wat lichte regen vallen. In het westen en zuidwesten zijn er zonnige perioden. Het wordt 13 graden in het noorden en 17 graden in het zuidoosten.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Tachtig procent Nederlanders ook echt twee minuten stil op 4 mei

Morgen is het ook nog best goed te doen. Vanuit het noordoosten komt de zon vaker tevoorschijn. Het wordt zo'n 16 graden. Woensdag is een droge dag met geregeld zon.

10 graden

Geniet daar dus maar van. Want vanaf donderdag wordt het wisselvallig met enkele buien en het komend weekend wordt het gewoon echt koud. Bij een aantrekkende noordwestenwind daalt het kwik naar 10 graden.

"Als je naar een bevrijdingsfestival gaat, lekker dicht tegen elkaar aan gaan staan dus", zegt Nicolien Kroon.

Zo warm is het nu bij jou:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore