Kaskraker

Avengers Endgame verpulvert alle records: 1,2 miljard dollar in openingsweekend

28 april 2019 22:19 Aangepast: 29 april 2019 17:44
Beeld © Getty Images

Het openingsweekend van de film Avengers: Endgame heeft wereldwijd alle omzetrecords gebroken. De superheldenfilm haalde sinds de première donderdag in de VS al meer dan 1,2 miljard dollar binnen.

Dat heeft filmdistributeur Disney bekendgemaakt. Daarmee is het de eerste film ooit die meer dan 1 miljard opleverde in het eerste weekend.

Het vorige record stond op de vorige film uit de Avengers-serie: Infinity War. Die haalde in het openingsweekend 640 miljoen dollar op, bijna de helft van zijn opvolger.

Laatste van 22 superheldenfilms

Endgame is de laatste in een serie van 22 superheldenfilms die producent Marvel maakte sinds 2008, en de vierde in de Avengers-serie. Films van onder meer The Hulk, Thor, Black Widow en Captain Amerika volgden en alle superhelden kwamen uiteindelijk in 2012 samen in de film The Avengers.

De films zijn een succes, want vier ervan staan in de top 10 van films die de hoogste omzet tijdens een openingsweekend hadden.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Makers Avengers roepen fans op om geen spoilers te delen

Vorig record

Pathé maakte eerder al bekend dat de Marvel-film ook in Nederland het voorverkooprecord had verbroken. Binnen 24 uur lag het aantal verkochte kaarten voor Avengers: Endgame 53 procent hoger dan het vorige record, dat op naam stond van de film Star Wars: The Last Jedi.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore