Schietpartij

Doodgeschoten vrouw in synagoge sprong voor rabbijn

28 april 2019 09:26
Bloemen na de schietpartij in Poway. Beeld © EPA

De vrouw die werd doodgeschoten bij de schietpartij in de synagoge in het Amerikaanse Poway, sprong voor de rabbijn om hem te beschermen. De rabbijn raakte slechts gewond aan zijn handen.

Dat zeggen getuigen tegen The San Diego Union-Tribune.

Bij de schietpartij vielen een dode, de 60-jarige Lori Kaye uit Poway, en drie gewonden. Naast de rabbijn raakte een 8-jarig meisje gewond aan haar gezicht en been. Een 34-jarige man werd in zijn been geraakt toen hij enkele kinderen in veiligheid wilde brengen. Naar schatting waren zo'n 100 mensen in de synagoge aanwezig.

Haat

De verdachte, een 19-jarige man, is door de politie aangehouden toen hij wilde vluchten. Hij heeft vermoedelijk uit haat gehandeld, meldt de burgemeester van de gemeente Poway, die bestuurlijk onder San Diego valt.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Dode bij schietincident in Amerikaanse synagoge, verdachte overmeesterd

Volgens de krant zou hij mogelijk ook de schrijver zijn geweest van een antisemitische brief op een forum op internet. Daarin stak hij zijn bewondering voor schietpartijen met veel slachtoffers niet onder stoelen of banken.

Hij zou onder meer hebben gerefereerd aan schietpartij in een synagoge in Pittsburgh (Pennsylvania) waar zes maanden geleden elf mensen werden gedood.

Dodengebed

Het dodelijke slachtoffer in Poway was in de synagoge om een Kaddisj uit te spreken, een gebed voor haar pas overleden moeder. De gewonden zijn niet in levensgevaar. Wel moet mogelijk een vinger van de rabbijn worden geamputeerd.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`