Fris met stevige wind

Regen, regen en een beetje zon op de verjaardag van de koning

27 april 2019 08:53 Aangepast: 27 april 2019 09:42
De eerste oranjefans in Amersfoort staan te wachten op de koning. Beeld © ANP

Nederland kleurt oranje én grijs vandaag. Koningsdag begint met regen en later op de dag is er zelfs een kleine kans op korrelhagel, onweer en windstoten. Gelukkig laat de zon zich ook nog even zien.

De regen trekt in de loop van de ochtend van west naar oost over het land. Daarachter komt de zon af en toe tevoorschijn. Verspreid over het land vallen enkele buien, dus neem je regenjas maar mee naar de vrijmarkt.

'Perfecte timing van koning'

Het bezoek van de koninklijke familie aan Amersfoort lijkt perfect getimed, zegt Philippe Schambergen van Buienradar. "Ik durf niet te beloven dat het om elf uur al droog is in Amersfoort, maar zodra Willem-Alexander daar aankomt, wordt dat het heel snel. Amersfoort heeft geluk: het koninklijk bezoek valt precies tussen de buien."  

Ook 's avonds regen 

Het is fris met een middagtemperatuur van 13 graden en stevige wind. Vanavond en vannacht krijgen het westen en zuidwesten van het land opnieuw te maken met buien. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Koninginnedag inruilen voor Koningsdag was geen goede keuze'

'Koninginnedag' beter weer

Zondag hebben weer het westen en zuiden pech: vooral daar vallen de buien. Het noorden wordt af en toe getrakteerd op de zon en daar blijft het ook een stuk droger.

De dagen erna (onze voormalige Koninginnedag dus) kunnen we rekenen op beter weer. Dan laat de zon zich weer vaker zien en blijft het vrijwel overal droog.

Waarom Koningsdag verplaatsen een slecht idee was

Presentatrice Frederieke Hegger van RTL Z windt er geen doekjes om: het slechte weer van vandaag is de schuld van onze koning: hij had Koningsdag nooit drie dagen naar voren moeten schuiven.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore