Oproep sociale media

Negen mensen met wapens aangehouden na oproep tot vechtpartij in Almere

27 april 2019 06:32 Aangepast: 27 april 2019 06:48
Politie en ME stonden onder meer paraat bij station Almere Centrum. Beeld © ANP

In Almere zijn zeker negen mensen aangehouden omdat ze wapens bij zich houden, onder wie drie jongeren. Dat gebeurde nadat op sociale media was opgeroepen om gewapend naar de stad te komen en een ruzie tussen rivaliserende groepen jongeren uit te vechten.

De burgemeester van Almere had het centrum van de stad uit voorzorg aangewezen als veiligheidsrisicogebied. Daardoor kon de politie mensen fouilleren zonder dat er een concrete verdenking tegen hen was. Ook stond de ME paraat.

Drie jongeren

Naast de negen mensen die wapens bij zich hadden, werd nog zeker één persoon aangehouden. Waarom is niet bekend. Onder de arrestanten zijn drie jongeren van 15, 17 en 18 jaar uit Almere. 

Er werd al enkele dagen op sociale media opgeroepen om gisteravond naar het centrum van de stad te komen. Daar zou volgens informatie van de gemeente een ruzie worden uitgevochten tussen groepen jongeren uit Almere, Lelystad en Zaandam. Meerdere mensen die aangaven te willen komen, plaatsten daarbij foto's van messen en andere wapens.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore