Fout vlees

Eigenaar slachthuis slaat vrouw neer bij inspectie NVWA

26 april 2019 15:21 Aangepast: 26 april 2019 17:05
(archieffoto) Beeld © ANP

Een keuringsarts van de NVWA is vanochtend neergeslagen door de eigenaar van het slachthuis waar ze aan het werk was. Dat bevestigt de politie aan RTL Nieuws. De 40-jarige verdachte is aangehouden en zit nu in voorlopige hechtenis. Het gaat om een slachthuis in Drachten, Abattoir Drachten.

Vanochtend liep het tijdens de keuring van een koe uit de hand. Er ontstond discussie tussen Meindert K., de eigenaar van het slachthuis en de vrouwelijke dierenarts. Daarbij zou hij de arts hebben geslagen, zo vertelt een woordvoerder van de politie. De vrouw is gewond geraakt aan haar hoofd.

 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Inval bij slachthuis in Hoogeveen om slachten zieke dieren

Politie neemt zaak hoog op

Omdat het gaat om geweld tegen een ambtenaar in functie, neemt de politie de zaak hoog op. De eigenaar van het slachthuis is daarom meegenomen naar het bureau. De arts heeft aangifte tegen hem gedaan.

Abattoir Drachten mag voorlopig niet slachten, zo laat de NVWA in een reactie weten. Het bedrijf is stilgelegd totdat er een gesprek heeft plaatsgevonden tussen de dienst en het bedrijf. Dat gaat naar verwachting volgende week plaatsvinden.

Vaker negatief in het nieuws

Abattoir Drachten kwam de afgelopen jaren al vaker negatief in het nieuws. Vorig jaar zomer kreeg eigenaar Meindert K. een boete van 3000 euro omdat er koeien waren aangevoerd die kreupel en ziek waren. In 2017 had K. voor hetzelfde vergrijp ook al een boete gekregen van 2000 euro.

Abattoir Drachten wilde desgevraagd niet reageren.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Slachthuizen pluimvee voortaan bij naam genoemd in rapportages NVWA

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore