Nachtmerrie

Groots afscheid van slachtoffers ongeluk A12: 'Het huis is zo leeg'

25 april 2019 15:57 Aangepast: 25 april 2019 18:06
In Den Haag zijn de jongens die omkwamen bij een ongeluk op de A12 herdacht. Beeld © Peter van der Struijs

In één klap je verloofde, je twee broertjes en je neef verliezen. Het moet ondraaglijk zijn voor Busra. De vrouw zou dit weekend trouwen, maar een nachtmerrie begon toen haar aanstaande Joey (26), haar broertjes Yunus (16) en Mohammed (21) en haar neef Emre (18) gisteren om het leven kwamen bij een ongeluk op de A12.

Niet alleen Busra, maar honderden familieleden, vrienden en naasten begrijpen nog steeds niet hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren. Maar ze moeten door: vanmiddag namen ze afscheid van de mannen bij het Turks Islamtisch Cultureel Centrum in Den Haag.

Een afscheid voor altijd

"Dit is een hele zware klap voor de familie", sprak de imam vanmiddag. "Het is een afscheid voor altijd. We hebben verdriet om het definitieve gemis. De dood laat ons zien hoe broos en kwetsbaar wij mensen zijn."

Dinsdag stond in het teken van de aanstaande bruiloft van Joey en Busra. Dit weekend zou het gebeuren en daarom was er een hennafeest georganiseerd waar de vier mannen bij aanwezig waren. "Het was één van de mooiste dagen in mijn leven", schreef Busra gisteravond op Facebook in een emotioneel bericht. Na het feest wilden de vier mannen nog wat gaan drinken om het te vieren. "Ik wilde jullie dit niet afnemen, dus ik liet jullie gaan. Als ik de tijd kon terugdraaien, had ik dat nooit gedaan."

'Het enige wat ik wilde, waren kusjes'

Iets na één uur 's nachts kwam het viertal om het leven bij een eenzijdig ongeval op de A12. Busra: "Yunus gaf me zoveel kusjes. Ik duwde je weg omdat ik het irritant vond. Vandaag aan je bed was je zo zo koud. En het enige wat ik wilde, waren kusjes. Zo veel kusjes tot ik werd weggetrokken door de politie."

Het verdriet is enorm groot bij iedereen die de mannen gekend hebben, zo is te zien tijdens de afscheidsdienst vanmiddag. "Emre was altijd zo lief, heel behulpzaam. Ik kan alleen maar goede dingen verzinnen over hem", vertelt de emotionele Melis, een collega van Emre. 

'De dood laat ons zien hoe broos en kwetsbaar wij mensen zijn', sprak de imam. 'De dood laat ons zien hoe broos en kwetsbaar wij mensen zijn', sprak de imam.

De aanstaande van Busra, Joey, was de liefde van haar leven. "Gisteren, voordat je wegging, zei je: beloof me dat dit voor altijd is. Laten we anders zijn dan al die anderen. Wat wij hadden, had niemand. Ik en jij weten dat."

'Ik hou van jou, klein muisje'

Joey gaf haar gisteravond bij het afscheid een knuffel.

De broertjes van Busra gingen met Joey mee. Over haar 'kleine broertje' Yunus schrijft Busra: "Ik was altijd de enige die jou begreep zei je. 'Ik hou van jou, klein muisje', zei je altijd."

'Ik weet echt niet wat ik zonder jou moet, Buss', kreeg Busra ook vaak te horen. Nu is het andersom. "Wat moet ik nu zonder jullie? Hoe moet ik wakker worden zonder jullie thuis? Het huis is zo leeg zonder jullie drietjes. Ik hou van jullie. Voor altijd."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore