Man op scooter gevlucht

Hotel Zaandijk tijdelijk gesloten na explosie

24 april 2019 18:33 Aangepast: 24 april 2019 18:33
De explosie in Zaandijk lijkt volgens de politie een doelgerichte actie. Beeld © Politie.nl

Bij een hotel in Zaandijk is vannacht een explosie geweest. Dat gebeurde nadat een onbekend persoon rond 2.25 uur iets neerlegde wat ontplofte. De burgemeester van Zaanstad heeft het hotel tijdelijk gesloten.

De politie gaat ervan uit dat er sprake is van een doelbewuste actie. Na de explosie ging de persoon, die in het zwart was gekleed, er op een scooter zonder kentekenplaat vandoor.

Hotelgasten geëvacueerd

Gasten schrokken door de explosie wakker, maar niemand raakte gewond. Ongeveer 30 hotelgasten werden geëvacueerd en ondergebracht op een andere locatie. Hoe groot de schade is, is nog niet bekend. Op foto's is te zien dat een raamkozijn zwaar is beschadigd.

De manager van het hotel zegt geen idee te hebben wie er achter de aanslag zou kunnen zitten. De politie is een zoekactie begonnen.

In januari werd in het hotel brand gesticht in de keuken. "We kijken of dit iets te maken heeft met de explosie", zegt een politiewoordvoerder. Voor de brandstichting is nog niemand opgepakt.

Hotel gesloten

Het hotel is op last van de burgemeester Jan Hamming van Zaanstad tijdelijk gesloten. Het gaat om een periode van vier weken, die nog verlengd kan worden. Daarmee wil Hamming de veiligheid van de directe omgeving waarborgen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore