5470 in 2018

Aantal strafpunten beginnende automobilisten in twee jaar verdubbeld

24 april 2019 12:06 Aangepast: 24 april 2019 12:29
Beeld © ANP

Er zijn steeds meer beginnende automobilisten met strafpunten vanwege verkeersovertredingen. In 2016 werden 2733 strafpunten uitgedeeld, vorig jaar waren dat er 5470.

Dat meldt het CBR na berichtgeving van BNR Nieuwsradio. 

Nieuwe rijvaardigheidstest

Bij twee strafpunten moet een automobilist opnieuw een rijvaardigheidstest doen. Het aantal jonge chauffeurs dat deze proef moest doen, steeg van 117 in 2017 tot 150 afgelopen jaar.

Alleen beginnende automobilisten kunnen strafpunten krijgen. Een strafpunt wordt uitgedeeld als de politie iemand staande houdt voor een zware verkeersovertreding.

Muzikale snelweg houdt automobilisten alert

In de Amerikaanse staat New Mexico hebben ze een wel heel bijzondere manier gevonden om te zorgen dat automobilisten zich aan de snelheid houden.

Langdurige procedure

Het aantal tests dat wordt afgenomen, blijft achter bij die stijging. Volgens het CBR komt dat doordat het een uitgebreide procedure is. "Wij lopen niet achter, alle termijnen die er voor staan worden gehaald", zegt woordvoerster Irene Heldens. 

Volgens haar worden veel tests niet in hetzelfde jaar gedaan: "De procedure duurt lang en er moet eerst betaald worden voor de proef mag worden afgenomen. Niet iedereen heeft zomaar 1000 euro liggen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

Beginnend bestuurder raast met 190 per uur over provinciale weg

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`