Homohaat

COC: laat Amerikaanse haatprediker Nederland niet in

23 april 2019 18:12 Aangepast: 24 april 2019 14:07

De Amerikaanse haatprediker Steven Anderson is voorstander van een doodstraf voor homo's en lesbiennes. 23 mei wil hij naar Amsterdam komen. 'Weiger zijn toegang', schrijft COC Nederland in een brief aan staatssecretaris Mark Harbers van Justitie & Veiligheid.

Vandaag stelde Kamerlid Kirsten van den Hul (PvdA) Kamervragen over de kwestie. Ze nam de brief van het COC als aanleiding.

Haatprediker

De ultraradicale geestelijke uit het Amerikaanse Arizona predikt al jaren haat tegen LHBT’s. Nadat in Orlando bezoekers van homonachtclub Pulse bij een terreuractie waren omgekomen, liet hij juichend weten blij te zijn met 'weer vijftig pedofielen minder'.

In een BBC-documentaire zegt hij dat homo's en lesbiennes het beste 'een kogel door hun eigen hoofd kunnen schieten'. In dezelfde documentaire zegt hij dat LGBT (de Engelstalige variant van LHBT) voor hem staat voor 'Let God Burn Them.'

Niet meer welkom

Botswana heeft in 2016 de haatprediker het land uitgezet nadat hij in een lokale radioshow had opgeroepen tot het vermoorden van alle homo’s in Botswana. Hij is ook niet meer welkom in het Verenigd Koninkrijk, Zuid-Afrika en Jamaica.

Het COC roept staatssecretaris Harbers op Anderson te beschouwen als ongewenste vreemdeling en hem de toegang tot Nederland te ontzeggen. Diverse wetten geven Harbers die bevoegdheid als personen een gevaar vormen voor de openbare orde.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore