Paasaanslagen

Rebecca stierf samen met dochter Anuschka in Sri Lanka: 'Ze was zo'n lieverd'

23 april 2019 16:44 Aangepast: 23 april 2019 17:12
Beeld © Facebook/Rebecca Weber

"Het is niet te bevatten", zegt Annewies van Vlijmen. Ze verloor bij de aanslagen in Sri Lanka haar nicht Rebecca, die daar samen was met haar Zwitserse partner en haar dochter Anuschka.

Annewies las in de krant dat één van de slachtoffers een Nederlandse was van 48 jaar met een dubbele nationaliteit en een dochter van 12. "Het zal toch niet, dacht ik meteen. Met een achterneef uit Zwitserland belde ik over en weer om informatie uit te wisselen, maar we wisten het niet zeker."

Daarom belde Annewies de oudste dochter van Rebecca. "De Zwitserse politie was net bij haar langsgekomen om het overlijden te bevestigen. Haar dringt nog niet tot me door, ik ben half in shock. Rebecca was zo'n lieverd."

Rebecca met haar partner Ernst en dochter Anuschka. Alle drie kwamen ze om in het Cinnamon Grand Hotel in Colombo. Rebecca met haar partner Ernst en dochter Anuschka. Alle drie kwamen ze om in het Cinnamon Grand Hotel in Colombo.

Geadopteerd uit Sri Lanka

Omdat Rebecca in Zwitserland woonde, zagen de nichten elkaar niet veel. Maar ze kennen elkaar goed. "Rebecca is op zesjarige leeftijd van Sri Lanka naar Zürich gegaan. Mijn oom en tante woonden daar en hadden haar geadopteerd. Twee jaar later volgende haar pleegzusje Josephine."

Rebecca groeide in Zwitserland op, maar kwam regelmatig in Nederland. "Ze kwam bij ons logeren en wij bij haar. Haar vader overleed in 2003, ik hielp haar met de afwikkeling. Haar moeder, mijn tante, overleed in 2016. Ze zijn in Nederland begraven, dus ook toen hadden we veel contact."

Rebecca was gelukkig in Sri Lanka. Rebecca was gelukkig in Sri Lanka.

Dochters in shock

Samen met haar ouders ging Rebecca terug naar Sri Lanka om te zien waar ze vandaan kwam. Ze komt van de Tamil-bevolkingsgroep, haar biologische ouders leefden niet meer. In 2014 ging ze terug en vond ze haar broers. "Daardoor, en door het leven in armoede daar, is ze een stichting begonnen om een school op te richten. Ongeveer twee keer per jaar ging ze naar Sri Lanka."

Rebecca laat twee dochters na uit een eerder huwelijk. Annewies gaat zaterdag naar Zwitserland om hen te helpen de lichamen terug naar Zwitserland te halen om ze te begraven. "Haar dochters zijn in shock."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Monique (54) stierf in Sri Lanka: 'De beste vrouw, de beste moeder'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore