Vast in beperkingen

Amsterdammers opgepakt voor ophangen granaat bij supportershome ADO

23 april 2019 12:40 Aangepast: 23 april 2019 12:43
De achtergelaten handgranaat bij het supportershome van ADO Den Haag. Beeld © Marofer.nl

Drie mannen uit Amsterdam zijn aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het ophangen van een handgranaat bij het supportershome van ADO Den Haag. Het gaat om twee verdachten van 18 jaar oud en een van 20.

Het explosief werd op 9 april gevonden.  De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) verrichte het eerste onderzoek naar het explosief. De dienst heeft de granaat direct weggehaald.

De drie mannen zitten in beperkingen en mogen alleen contact met hun advocaat hebben.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Handgranaat achtergelaten bij supportershome ADO Den Haag

De handgranaat is mogelijk een reactie op een actie van ADO-supporters. In februari werden in Amsterdam enkele plekken, waaronder het standbeeld van de Dokwerker, met groene en gele verf beklad. Fans van ADO plaatsten foto's van het grafisch vandalisme zelf online.

Fans van beide clubs liggen al decennialang in de clinch met elkaar. Sinds dertien jaar zijn ADO-supporters niet meer welkom in het stadion van Amsterdam en voor fans van Ajax is het ADO-stadion verboden. Die maatregel werd ooit genomen nadat hooligans van de club uit Amsterdam het supportershome van ADO hadden bestormd. Een groep van ongeveer zeventig Ajaxaanhangers drong met honkbalknuppels en messen het supportershome binnen en probeerde brand te stichten. Het was een reactie op een aangestoken brand in het supportershome van Ajax.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore