Uit leven weggerukt

Apeldoorn geschokt door dood vier mannen bij tragisch ongeluk op A1

23 april 2019 12:37
Hulpdiensten bij de plek van het ongeluk op de A1. Beeld © ANP

Het ongeluk op de A1 bij Deventer waarbij gisterochtend vier jonge mannen om het leven kwamen, heeft diepe indruk gemaakt in Apeldoorn. De slachtoffers waren afkomstig uit die plaats. Waarnemend burgemeester Petra van Wingerden van Apeldoorn is 'geschrokken van het tragische ongeval'.

De gemeente heeft hulp aangeboden aan voetbalvereniging Columbia, waar twee van de vier mannen speelden. Ook de werkgevers van de slachtoffers, de Turkse moskee in Apeldoorn en amateurvoetbalclubs uit de regio reageren geschokt. Op de plek van het ongeluk langs de snelweg zijn bloemen gelegd.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Voetbalclub slachtoffers ongeluk A1: 'We zijn geschokt en verbijsterd'

De vier dodelijke slachtoffers waren 22, 23, 23 en 25 jaar. Ze zaten bij elkaar in de auto. De wagen raakte gisterochtend vroeg van de weg af, botste tegen een paal en vloog in brand.

Herdenking

Hoe het ongeluk kon gebeuren kan de politie nog niet zeggen. Columbia organiseert vanavond een herdenking voor de slachtoffers in het clubhuis. "Woorden schieten tekort om dit verlies te kunnen uitdrukken. Er is alleen maar ongeloof. Binnen de spelersgroep en bij de begeleiders is de klap hard aangekomen", schreef de club gisteravond op zijn website.

Voor de rest van de week zijn alle activiteiten van de voetbalclub afgelast. Of er in het weekeinde weer wordt gespeeld, wordt later besloten. "Deze leden zijn uit het leven weggerukt en wij blijven verslagen en vol ongeloof achter."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`