Week vermist

Ontsnapte vogelspin loopt door Veenendaal: 'Ze schrokken zich rot'

22 april 2019 17:02 Aangepast: 22 april 2019 18:04
De ontsnapte en gevonden vogelspin. Beeld © Dierenambulance Gelderse Vallei

Een vogelspin heeft de boel op stelten gezet in Veenendaal. Het dier liep daar vanmiddag op straat door het centrum en jaagde een stel boa's de stuipen op het lijf.

De dierenambulance kreeg vanmiddag een wel heel onverwachte melding binnen. Een vogelspin zou ronddwalen door een drukke winkelstraat van Veenendaal. "Ik dacht eerst dat het een grapje was", vertelt Daniëlle Frankel, voorzitter van Dierenambulance Gelderse Vallei.

Maar toen de dierenambulance arriveerde zag ze het met eigen ogen: de grote harige vogelspin, inmiddels veiliggesteld in een doos, was levensecht. 

Plastic bakje

De boa's die het dier vonden, waren zich volgens Daniëlle rot geschrokken, maar de vogelspin bleek ongevaarlijk. "We hebben de spin voorzichtig overgeheveld naar een plastic bakje en teruggebracht naar de eigenaar."

Ontsnapt uit hok

Het achtpotige dier bleek al een week geleden ontsnapt te zijn uit zijn hok in een dierenwinkel, even verderop.

In een video is te zien hoe Daniëlle de vogelspin ontspannen over haar hand laat lopen en overdraagt aan de eigenaar. "Als je eenmaal weet dat 'ie ongevaarlijk is, dan heb ik daar geen moeite mee. Het blijft een dier."  

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore