Dreiging vliegvuur

Paasvuur in Drenthe dreigde over te slaan, bungalows ontruimd

21 april 2019 22:44 Aangepast: 22 april 2019 06:53
Beeld © Persbureau Meter

De mensen die in een vakantieparkje in het Drentse Erica verbleven kunnen weer terug naar hun bungalows. Het paasvuur dat eerder voor overlast en brandgevaar zorgde is geblust. Er zijn geen gewonden gevallen.

Dat meldt de Veiligheidsregio Drenthe. In het Drentse plaatsje Erica zijn bungalows enige uren ontruimd na een uit de hand gelopen paasvuur.

Brandjes in bos

Door de wind dreigde het vuur over te slaan naar de huisjes. Er was sprake van vliegvuur, waarbij uit brandende deeltjes van het paasvuur nieuwe brandjes ontstonden in het bos waar het park ligt. Die brandjes zijn geblust.

Na de brand probeerde de brandweer het bosperceel zo nat mogelijk te houden om te voorkomen dat vonken op de huisjes kwamen. Ook werd een waterscherm gemaakt tussen het paasvuur en de huisjes.

Volgens RTV Drenthe zijn veel paasvuren in de regio afgelast. Het vuur in Erica mocht wel doorgaan.

'Behoorlijk spannend' 

Eigenaresse Esther Nijssen van de vakantiehuisjes noemde de situatie heel spannend. Ze maakte zich zorgen om haar gasten. "Sommige mensen zijn al naar huis gegaan." 

Nijssen was er al bang voor dat er iets mis zou gaan met het paasvuur. "De huisjes staan heel dichtbij het vuur en alles is heel droog. De brandende deeltjes gaan allemaal over onze huisjes heen."

De afgelopen twee jaar ging het goed met het paasvuur, zegt ze. "Nu hebben we de pech dat de wind verkeerd staat."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore