Hersenschudding

Getuige van kermisongeluk: 'Krijg beelden niet uit mijn hoofd'

21 april 2019 15:30 Aangepast: 21 april 2019 17:36
De rups-attractie in Helden

Het 5-jarige jongetje dat op de kermis in het Limburgse Helden uit de rups-attractie viel, heeft een hersenschudding. Hij heeft vanochtend het ziekenhuis verlaten.

Burgemeester Wilma Delissen staat in contact met de familie van het jongetje. "Ik heb net zijn vader gesproken. Het jongetje heeft vanochtend het ziekenhuis verlaten en moet nu weer verder opknappen", laat ze weten aan RTL Nieuws.  

"Iedereen is ontzettend opgelucht dat het zo is afgelopen. Nader onderzoek naar het ongeluk is in gang gezet."

Vreselijke beelden

Een moeder die zelf drie kinderen in de rups had zitten, zegt: "Ik stond er helaas met de neus bovenop en krijg de beelden amper uit mijn gedachten." Ze beschrijft wat ze zag: "In een flits werd het jongetje eruit geslingerd en hij kwam heel hard via een paal op de stenen terecht waar hij roerloos bleef liggen."

De rups De rups

Wat er precies gebeurd is en hoe het kind uit de attractie kon vallen, is nog altijd onduidelijk. "Er gaan allerlei geruchten, maar daar doe ik niet aan mee", zegt Lubach. "Wat we weten is dat het jongetje te vroeg is gaan staan. Waarom? Het kan bravoure zijn of dat hij dacht dat het ritje was afgelopen. Hij verloor zijn evenwicht en kwam ten val."  

Het jongetje werd met een traumahelikopter naar het ziekenhuis gebracht.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Jongen (5) valt uit kermisattractie, met traumahelikopter naar ziekenhuis gebracht

De kermisattractie op het Mariaplein werd direct stilgelegd. Een inspecteur van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft de rups verzegeld en doet onderzoek.

De rups blijft in elk geval dicht tot er een herkeuring heeft plaatsgevonden, zet Lubach. De kermis in Helden, die nog tot dinsdag duurt, is vandaag wel weer opengegaan.  

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`