Tranen met tuiten

Huilende jongen uit The Passion gevonden: 'Iedereen is weleens alleen'

20 april 2019 23:25 Aangepast: 21 april 2019 16:07
Jonathan tijdens The Passion. Beeld © Screenshot EO

Hij huilde tranen met tuiten in de laatste minuten van The Passion. Tijdens het nummer 'Je bent niet alleen' kwam Jonathan Belt vol in beeld en veel mensen vroegen zich af waarom de jongen zo geëmotioneerd was.

Foto's en filmpjes van de uitzending waarbij Jonathan in beeld was, werden veelvuldig gedeeld op sociale media. "Het mooiste moment uit The Passion", schreef Marion bijvoorbeeld. En Chris schreef: "Mag deze jongeman alsjeblieft opgespoord worden zodat ik hem een lief berichtje kan sturen."

Dat laatste is nu gelukt. Op de website van The Passion vertelt Jonathan over dat ene moment waarin hij in tranen uitbarstte. "Al tijdens The Passion stroomden de appjes binnen. En toen ik naar het station liep ging het helemaal los: op Twitter, Facebook, overal kwam mijn gezicht langs. Echt bizar. Ik was in no-time opgespoord en kreeg zelfs berichtjes van wildvreemde mensen die me wilden vertellen dat ze zo geraakt waren door mijn emoties."

'Schaam me niet voor mijn emoties'

Jonathan werd op sociale media ook wel Max Verstappen genoemd door zijn petje en shirt van Red Bull. "Als mensen me op straat tegenkomen denken ze dat ik iemand ben waarmee je geen ruzie wilt krijgen. Ik ben automonteur in opleiding en pizzabezorger. Ik lijk misschien een tough guy, maar mensen die me beter kennen, weten dat ik me niet schaam voor mijn emoties. Ik laat me makkelijk raken."

Maar waarom werd hij nu zo geraakt? "Sinds afgelopen maandag is mijn relatie van twee jaar uit", vertelt de gelovige Jonathan. "Dus toen hij (Edwin Jonker red.) op de kerktoren verscheen en 'Je bent niet alleen' zong, raakte ik heel geëmotioneerd." 

'Iedereen voelt zich wel eens alleen'

"Misschien had ik die bemoediging die ik voelde ook wel even extra nodig. Iedereen voelt zich weleens alleen – ook ik."

Het nummer uit The Passion: 'Je bent niet alleen'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`