Bollenvelden

Ludiek filmpje waarschuwt toeristen: trap geen tulpen plat

19 april 2019 20:10 Aangepast: 19 april 2019 21:22
Met dit filmpje moeten toeristen worden gewaarschuwd Beeld © NBTC

'Nederland, land van vrijheid, van tolerantie en van... de tulp'. Het zijn deze woorden die toeristen duidelijk moeten maken vooral niet zomaar de bollenvelden in te rennen en de waardevolle tulpen te vertrappen. Vandaag heeft het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) een video met die boodschap verspreid.

Rondom de bollenvelden zijn al borden en hekken neergezet om mensen erop te wijzen de velden niet in te lopen. Maar volgens het NBTC was dat niet genoeg. De organisatie maakte in het Engels een filmpje met een knipoog. Maar de achterliggende gedachte is niet minder serieus.

Ode aan de bloem

In de video worden de bollenvelden en de tulp getoond, terwijl een diepe mannelijke stem een soort ode brengt aan de Nederlandse bloem. 'Nederlands trots, een nationale schat.' Maar aan het einde wordt de stem ernstiger: 'Een vijand loert van boven, onbedoeld vernietigend.' En dan komt een dame in beeld die een selfie neemt en vrolijk het bloemenveld in huppelt. 

Toeristen zijn van harte welkom bij de iconische bollenvelden, maar ze moeten rekening houden met de gewassen, zegt Jos Vranken, directeur NBTC. Komend weekend verwacht het bureau een miljoen internationale toeristen. Velen van hen zullen een bezoek aan de bollenvelden brengen. "Fotograferende toeristen hebben vaak niet door dat ze onbewust schade veroorzaken een de velden." 

Mooie foto's

De campagne moet volgens NBTC toeristen laten inzien dat ze ook op andere manieren mooie foto’s kunnen maken van de tulpen met nagenoeg hetzelfde effect.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Nederland populair bij toeristen om Hanzesteden, tulpen en strand

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore