Drie telefoons en laptop

'Tbs'er verhandelde pistolen in inrichting Heiloo'

19 april 2019 04:09 Aangepast: 19 april 2019 04:29
Een kamer in een tbs-inrichting

De 24-jarige man die vorige week werd aangehouden op de Forensisch Psychiatrische Afdeling in Heiloo, kon probleemloos vanuit de kliniek een vuurwapenhandel aansturen. Hij beschikte voor zijn zaken over drie telefoons en een laptop.

Dat schrijft De Telegraaf. De laptop en telefoons zijn in de kamer van de verdachte in Heiloo aangetroffen, melden bronnen aan de krant.

Steekpartij

De recidivist Herman D. uit Ermelo werd vorig week opgepakt in de Forensisch Psychiatrische Afdeling (FPA) van Heiloo. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Tbs'er opgepakt voor betrokkenheid bij wapenhandel

Hij was in 2017 veroordeeld tot een kleine celstraf en tbs met voorwaarden, omdat hij in een feesttent in Nieuw-Vennep als een razende op drie mannen instak. Dat heeft zijn advocaat aan De Telegraaf bevestigd.

Veel vrijheden

D. had volgens de krant veel vrijheden in de kliniek. Zo mocht hij de laptop en telefoons die in beslag genomen zijn door de politie, gewoon op zijn kamer hebben. Dat bevestigt het Ministerie van Veiligheid en Justitie aan de Telegraaf.  Daardoor kon hij een probleemloos bellen en mailen, en dus zijn wapenhandel runnen. 

Begin dit jaar kwam D. in beeld tijdens een onderzoek naar de grootschalige handel in vuurwapens. De omgebouwde Ekol-alarmpistolen doken eerder al op in liquidatieonderzoeken. Ook nu zou met zo’n wapen gepoogd zijn iemand te liquideren.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Jac werkt in een tbs-kliniek: 'Je staat hier altijd op standje waakzaam'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore