Verstoring

Dierenactivisten die Eftelingshow verstoorden, doen aangifte van mishandeling

18 april 2019 21:46 Aangepast: 18 april 2019 22:18
Dierenactivisten in de arena van de Efteling. Beeld © Judith de Hoog

Twee dierenactivisten die afgelopen zondag de Eftelingshow Raveleijn verstoorden, hebben aangifte gedaan van mishandeling. Volgens hen kwamen na afloop van de actie twee boze mannen naar ze toe en gaven ze een harde vuistslag in de nek.

Dat bevestigt Peter Janssen, een van de activisten die namens de groep het woord voert, aan RTL Nieuws na berichtgeving van het Brabants Dagblad. De twee vrouwen hebben aangifte gedaan in hun woonplaatsen Wageningen en Den Haag. 

Brandend dekentje

Twee mannen en twee vrouwen liepen zondag tijdens de kindershow Raveleijn de zogenoemde arena in en hielden protestborden in de lucht. Op de borden was te lezen: 'Efteling toont geen respect voor paarden'. Zij vinden het dierenmishandeling dat de paarden galopperen met een brandend dekentje.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Dierenactivisten die Eftelingshow verstoorden, krijgen 100 uur taakstraf

De vier werden tijdens de show overmeesterd. "Ik werd samen met de andere man in een aparte kamer gezet", vertelt Peter Janssen, een van de activisten. "De twee vrouwen werden naar een pleintje gebracht. Daar stonden al die boze mensen." 

Vuistslagen

Een boze vader liep naar een vrouwelijke activist toe en gaf haar twee vuistslagen in de nek, zegt Janssen. Daarna gaf een andere man ook de andere vrouwelijke activist een vuistslag in de nek. "De beveiliger greep daarna in en bracht mijn collega's naar de kamer waar wij ook al waren."

Hun actie kreeg veel kritiek. Onder meer van de Efteling die het onbegrijpelijk noemde. Ook op sociale media waren er veel boze reacties. De vier hebben allemaal een taakstraf van 100 uur gekregen van de officier van justitie, maar gaan daartegen in beroep. Ook mogen ze drie maanden het attractiepark niet in.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Protest tegen paardenshow in Efteling: activisme of extremisme?

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore