Den Dolder

Tijdelijk geen 'zware gevallen' in kliniek waar Michael P. zat

18 april 2019 18:55 Aangepast: 18 april 2019 19:46
Sander Dekker Beeld © ANP

De kliniek in Den Dolder waar Michael P. behandeld werd, krijgt dit jaar geen zware gevallen meer. Dat heeft minister Sander Dekker van Rechtsbescherming toegezegd aan de bewoners van Den Dolder. Michael P. is de moordenaar van Anne Faber.

Vanavond praat minister Dekker met de bewoners van Den Dolder. Onder een deel van de mensen uit dit dorp leven grote zorgen na de vernietigende rapporten over Michael P. 

In dit rapport stond dat bij de begeleiding van Michael P. niet gekeken is naar het gevaar van de veroordeelde zedendelinquent. Ze hebben hun taak om de maatschappij tegen terugkerende delinquenten te beschermen, niet goed uitgevoerd, concludeerde de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV).

'Sluiting geen optie'

Dekker vertelde dat inmiddels maatregelen zijn genomen. Er is geen gedetineerde meer die naar buiten gaat zonder dat het dossier compleet is. Zo moet eerst advies van de reclassering of het Openbaar Ministerie worden ingewonnen.

De minister zei dat de kliniek open zal blijven, ondanks de zorgen bij omwonenden. "Sluiting is geen reële optie", zei de minister. "Als ook de inspectie zegt 'alles is weer op orde', dan is er geen reden om te zeggen 'dan gaan we de tent sluiten'."

Verslaggever Jeroen Wetzels is aanwezig bij de bijeenkomst. Hij doet verslag via Twitter:

Risico's

De moord op Anne Faber sloeg in als een bom in het dorp Den Dolder. Er zijn nog steeds mensen die hun dochters niet veilig de natuur in laten fietsen. Sommige mensen vinden de risico's aanvaardbaar, maar de belangenvereniging Den Dolder is de criminele patiënten in hun dorp spuugzat.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore