1000 euro

Geldboete voor hoogbejaarde man die Joëlle (6) doodreed

18 april 2019 18:44 Aangepast: 18 april 2019 18:51
Joëlle na het behalen van haar zwemdiploma. "Ze vond zwemles zo leuk." Beeld © Privéfoto.

Een 85-jarige man die in februari vorig jaar in Rijssen het 6-jarig meisje Joëlle doodreed bij een rotonde, is veroordeeld tot een geldboete van 1000 euro.

Daarnaast mag hij drie jaar lang geen voertuigen meer besturen. De rechtbank in Almelo oordeelde dat de man onvoorzichtig en onoplettend heeft gereden.

Verblind door de zon

De verdachte sloeg op de rotonde af, werd verblind door de zon en deed de zonneklep naar beneden. Terwijl hij wist dat er daarna een zebrapad kwam, reed hij toch door zonder te kijken of er voetgangers waren.

Op het zebrapad liepen drie meisjes, van wie er twee tijdig weg konden komen. De 6-jarige Joëlle struikelde en kwam onder de auto terecht.

'Ik was meteen in shock'

"Ik wist meteen: dit is niet goed", zei de moeder van het meisje twee maanden geleden tegen RTL Nieuws. Het meisje lag in een grote plas bloed. "Ik was geloof ik meteen in shock. Ik gilde niet, ik keek toe hoe andere mensen aansnelden en mijn dochter begonnen te reanimeren."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Joëlle (6) overleed 1 jaar geleden: 'Eén knal. Niet eens zo'n harde, maar ik wist: dit is fout'

Enkele dagen later overleed Joëlle aan haar verwondingen.

Geen taakstraf

Juist vanwege de naderende oversteekplaats en de laagstaande zon had de man extra voorzichtig moeten zijn, vindt de rechtbank. Omdat de man gezien zijn fysieke situatie geen taakstraf meer kan uitvoeren, maar wel een straf moet 'voelen', krijgt de man een boete. De verdachte had na de aanrijding zelf zijn rijbewijs al ingeleverd.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore