400 kilometer file

Erg druk op de weg vanwege paasweekend

18 april 2019 16:31 Aangepast: 18 april 2019 17:30
Beeld © Rijkswaterstaat

Het is op alle snelwegen druk, meldt Rijkswaterstaat. Vanwege het naderende paasweekend zijn de files veel langer dan normaal: op dit moment versmelt recreatieverkeer met het reguliere woon-werkverkeer.

Rijkswaterstaat verwacht op het drukste moment straks tegen de 400 kilometer file. Rond 16.30 uur stond er al 300 kilometer file. "Het is overal erg druk."

Duiven

Met name op de A12 bij Duiven is het druk door vakantiegangers richting Nederland.

Ook rond Amsterdam staan veel files. Automobilisten die van Amsterdam naar Den Haag moeten hebben pech: zij komen in een lange file terecht.

 

Vaanplein

Ook rond Rotterdam is het druk. Op de A15 bij Vaanplein vindt asfaltreparatie plaats: vanuit Oostvoorne kom je al vanaf Rozenburg in de file: ruim 15 kilometer. Volgens Rijkswaterstaat staat ook de A4 bij de Beneluxtunnel vast.

Het grote publieksevenement The Passion, vanavond in Dordrecht, zorgt in de omgeving voor extra drukte op de wegen. Veel Nederlanders profiteren van het mooie weer dat voorlopig aanhoudt en van vier vrije dagen op rij, van Goede Vrijdag tot en met tweede paasdag. Veel Duitsers zijn traditiegetrouw onderweg naar de Nederlandse kust.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`