Grote problemen

Vierde dreigbrief windmolenactivisten: 'Uw onderneming wordt vogelvrij verklaard'

15 april 2019 17:50 Aangepast: 15 april 2019 18:42
Beeld © ANP

Opnieuw heeft een betrokkene bij de aanleg van een windmolenpark in Drenthe een dreigbrief ontvangen. Hoofdaannemer A.Hak uit het Gelderse Tricht bevestigt dat er aangifte is gedaan bij de politie. Het is de vierde dreigbrief.

De briefschrijvers dreigen A.Hak met 'grote problemen' als het bedrijf zich niet terugtrekt. "Uw onderneming wordt dan door ons vogelvrij verklaard. Onze, voor uw onderneming nadelige, behandelingen zullen niet op locaties in Drenthe plaatsvinden, maar juist daarbuiten. Internationale aanpak is voor ons ook geen probleem."

De brief - die in handen is van het Dagblad van het Noorden - is ondertekend door 'uw provinciegenoten over wiens rug u zich wilt verrijken'. Het is nog niet bekend wat A.Hak gaat doen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Bedreigingen windmolenpark gaan politie te ver: 'Grijp in, voordat het fout gaat'

Eerder ontvingen al twee andere bij het windpark betrokken bouwers een dreigbrief. Ook een Groningse gedeputeerde kreeg zo'n brief over het park, dat op de grens tussen Drenthe en Groningen verrijst. De twee bouwbedrijven hebben hun betrokkenheid bij het project gestaakt.

De politie is op zoek naar de briefschrijvers. Na een oproep op Opsporing Verzocht vorige week zijn tientallen tips binnengekomen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore