Man (27) overleden

Fatale brand in portiekflat Rotterdam vermoedelijk aangestoken

15 april 2019 17:25 Aangepast: 15 april 2019 18:06
Beeld © ANP/GinoPress

De brand die zaterdag het leven kostte aan een 27-jarige man uit Rotterdam is vermoedelijk aangestoken. Het slachtoffer viel uit het raam na de brand in de portiekflat aan de Hilledijk. Een andere persoon, een voorbijganger, raakte daarbij gewond.

De brand ontstond zaterdagmiddag rond 14.00 uur op de eerste etage. Het slachtoffer probeerde de vlammen via een raam te ontvluchten, maar viel daarbij naar beneden. De man overleed als gevolg van zijn verwondingen door de brand en val. De politie spreekt van een 'ernstig misdrijf met tragische afloop'.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Man overleden na sprong uit brandende flat Rotterdam

Volgens de politie is vast komen te staan dat niemand anders in het pand aanwezig was toen de bewoner de fatale val maakte. Dat de brand vermoedelijk is aangestoken, baseert de politie op de eerste resultaten van onderzoek. En op buurtonderzoek en gesprekken met getuigen.

Het is nog niet duidelijk wat de reden van de brandstichting is en of deze ook gericht was tegen de aanwezige bewoner. Ook kan de politie nog niet zeggen of de eerste etage werd bewoond en zo ja door wie.

`