Oud-politieman voor rechter

Celstraf geëist tegen oud-politieman vanwege lekken over beveiliging Wilders

15 april 2019 10:57 Aangepast: 15 april 2019 11:01

Het Openbaar ministerie eist vijf maanden cel tegen oud-politieman Faris K. (37) die geheime informatie over onder meer de beveiliging van Geert Wilders heeft doorgespeeld. Hij wordt er van verdacht informatie te hebben gedeeld over de woonplaats, de beveiliging en manier van vervoer van politicus Wilders.

K. werkte bij de toenmalige Dienst Bewaken en Beveiligen (DBB) en was onder meer betrokken bij de beveiliging van Wilders.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Advocaat DBB-agent: 'Faris K. praat gewoon te veel'

Gepraat met vrouwen

Hij zou over zijn werk hebben gepraat met drie vrouwen, onder wie zijn vriendin, en verklapte details die onder zijn strikte geheimhouding vielen. K. heeft bekend en noemt zijn gedrag 'stom'.

Behalve over Wilders zou K. ook informatie hebben gedeeld over het bezoek aan Nederland van een van de dochters van Barack Obama, destijds nog president van de Verenigde Staten.

Het OM verdenkt K. er ook van dat hij voor privédoeleinden in politiesystemen heeft rondgeneusd. K. kwam voor soortgelijke feiten eerder in de problemen. Het OM heeft ook een beroepsverbod van vijf jaar geëist.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Beveiliging Wilders nu ook door elitemilitairen'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore