Drie keer op rij

Kickbokstalent Amira Tahri (9) opnieuw wereldkampioen

14 april 2019 13:12 Aangepast: 14 april 2019 13:18
De Rotterdamse Amira (9) is wereldkampioen kickboksen. Beeld © Privéfoto

Ze is pas 9 jaar oud en had al twee wereldtitels op haar naam staan: de Rotterdamse Amira Tahri. Gisteren nam ze voor de derde keer de felbegeerde wereldbeker naar huis. Haar sleutels tot het succes? "Hard werken en een positieve instelling."

In het Franse Orchies stond Amira gisteravond in de ring tegenover de Franse kampioene Eline l'Herbier. Het was misschien niet haar beste wedstrijd, maar ze won uiteindelijk op punten waardoor ze l'Herbier versloeg in de gewichtsklasse tot 27 kilogram.

'Enorm trots'

"Ik ben enorm trots dat ik voor de derde keer op rij kan zeggen dat ik wereldkampioen ben", schrijft de 9-jarige op Instagram.

De Rotterdamse timmert al jaren hard aan de weg. Niet alleen in de ring, maar ook daarbuiten. Zo is ze populair op Instagram, waar ze bijna 38.000 volgers heeft. 

'Amira is een verademing'

Onlangs werd ze tweede in de Kleurrijke Top 100, achter Ajax-voetballer Hakim Ziyech. 'In een tijd van Playstation en Fortnite-verslavingen onder de jeugd is Amira een verademing', had de jury gezegd. Ook geeft Amira clinics op scholen en vechtsportgala's.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Kickbokstalent Amira (9): giechelmeisje thuis, angstaanjagend in de ring

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore