Ga naar de inhoud
Prijsvergelijking

'Dirk goedkoopste supermarkt, Aldi het duurst'

archieffoto. Beeld © ANP

Dirk is volgens consumentenprogramma Kassa de goedkoopste supermarkt van Nederland. De discounters Aldi en Lidl zijn opvallend genoeg het duurst. Dat meldt Kassa op basis van een eigen jaarlijks terugkerend onderzoek.

Jumbo is volgens Kassa de op een na goedkoopste, gevolgd door Plus en Albert Heijn. Het programma doet elk jaar dezelfde boodschappen bij zes grote landelijke supermarktketens. Bij elk filiaal werden 27 dezelfde, gangbare budgetproducten gekocht.

Supermarkten
Lees ook:
Supermarkten verhogen veel prijzen om ze te laten eindigen op 9

Volgens supermarktdeskundige Paul Moers kunnen Albert Heijn, Jumbo en Plus de prijzen voor deze goedkopere budgetproducten laag houden omdat dit voor hen bijproducten zijn. "Stijgende loon- en vestigingskosten en de verhoogde btw rekenen Albert Heijn, Jumbo en Plus door in de rest van hun assortiment. Maar Aldi en Lidl kunnen dat niet omdat ze een beperkter assortiment hebben'', aldus Moers. Volgens hem zijn Aldi en Lidl wel 'de kampioen' in het leveren van kwaliteit voor een lage prijs.

'Appel met peren' 

Volgens de Lidl is een test een kwestie van appels met peren vergelijken. De klant zou geen eerlijk beeld geschetst krijgen. Ook Aldi reageert. Die supermarkt betreurt dat er 'slechts naar de prijs' wordt gekeken.