Kliniek in Heiloo

Tbs'er opgepakt voor betrokkenheid bij wapenhandel

12 april 2019 21:59 Aangepast: 12 april 2019 22:22
archieffoto van een tbs-kliniek Beeld © ANP

Een man die in een tbs-kliniek in Heiloo verbleef voor een behandeling, is aangehouden voor betrokkenheid bij wapenhandel. Bij de arrestatie was een arrestatieteam van de politie aanwezig, maar dat hoefde niet in actie te komen.

De politie pakte nog drie mannen op voor de handel. Wat de rol van elk van hen was, is niet duidelijk. De politie zegt rekening te houden met nog meer aanhoudingen. 

Omgebouwde alarmpistolen

De vier hadden handelden in omgebouwde gas- en alarmpistolen, die waren omgebouwd tot volwaardige pistolen. Bij doorzoekingen vonden agenten 33 van deze pistolen: 26 in een garagebox in Amsterdam en 7 bij een verdachte in Heemstede.

Deze laatste verdachte werd vorige week al aangehouden. Vandaag werden behalve de tbs'er in Heiloo, ook twee verdachten in Amsterdam opgepakt. 

Tbs met voorwaarden

De in de kliniek opgepakte verdachte was veroordeeld tot tbs met voorwaarden, dat is de lichtere vorm van tbs waarbij de tbs'er de kliniek in de regel wel mag verlaten. Volgens De Telegraaf was hij veroordeeld voor 'meerdere ernstige geweldsmisdrijven'.

De kliniek is niet bereikbaar voor commentaar.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore