Vandaag voor de rechter

Broers sloegen Tsjechische ober in elkaar: mogelijk 18 jaar cel

15 april 2019 07:08 Aangepast: 15 april 2019 09:09
Beeld © YouTube / Policie ČR

Twee broers die vorig jaar een ober in elkaar zouden hebben geslagen in Praag, staan vandaag voor de rechter. Ze worden verdacht van poging tot moord en kunnen tot achttien jaar gevangenisstraf krijgen.

Armin en Arash N. maakten deel uit van een groep die op een terras in de Tsjechische hoofdstad zelf meegenomen bier dronk. Nadat ze daarop waren aangesproken, ontstond een vechtpartij. Ober Miroslav raakte daarbij zwaargewond. Hij had onder meer een hersenbloeding, een gebroken kaak, een gebroken oogkas en een verbrijzelde enkel.

Drie mannen veroordeeld

Na de mishandeling werd de groep van zeven mannen op het vliegveld opgepakt. Drie van hen zijn al veroordeeld tot voorwaardelijke straffen. Ook mogen zij vijf jaar Tsjechië niet in. Twee anderen uit de groep werden al snel vrijgelaten omdat ze juist hadden geprobeerd de boel te sussen.

Beelden van de mishandeling

De mishandeling bij restaurant Polpo werd door verschillende bewakingscamera's vastgelegd.

Armin N. schreef vanuit zijn cel een excuusbrief aan het slachtoffer en Nederland. Hij schreef onder meer: "Door middel van dit bericht wil ik mijn spijt betuigen voor het incident en persoonlijk mijn excuses aanbieden voor het voorval en de schaamte die het heeft gebracht aan Nederland en de mensen thuis."

Niet op uit

"Het is erg spijtig dat wat bedoeld was een gezellig vrijgezellenfeest te worden, zo uit de hand heeft kunnen lopen", schreef N. verder. "Ik denk dat ik voor iedereen spreek als ik zeg dat niemand van ons er op uit was in zo een vechtpartij te belanden in een vreemd land."

Hij besloot zijn brief als volgt: "Ik zou willen dat ik de tijd terug kon draaien, maar helaas gaat dat niet. Dus ik ga het beste maken van mijn situatie tot het uiterste van mijn kunnen. Mijn enige prioriteit is om het slachtoffer te steunen zodat hij volledig kan herstellen. Ik ben dus ook van plan de familie van het slachtoffer financieel te steunen."

De broers worden verdacht van poging tot moord omdat de vechtpartij volgens deskundigen fatale gevolgen had kunnen hebben voor Miroslav.

Correspondent Jeroen Akkermans is bij de rechtszaak. Volg het hier:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore