Niet naar supermarkt

Waterpunten op schoolpleinen in strijd tegen overgewicht

12 april 2019 08:24 Aangepast: 12 april 2019 09:00
Beeld © ANP

De komende twee jaar worden op schoolpleinen door heel Nederland zo’n duizend nieuwe watertappunten aangelegd. Dat moet ervoor zorgen dat kinderen minder snel naar ongezonde frisdranken grijpen. 

"Met 1000 watertaps op schoolpleinen die ook na schooltijd beschikbaar zijn voor de buurt maken we een mooie concrete stap vooruit in het terugdringen van overgewicht", zegt verantwoordelijk staatssecretaris Paul Blokhuis (VWS).

Voetbalclubs starten sportprogramma voor supporters met overgewicht

Voetbalfans staan niet bekend om hun gezonde levensstijl. Reden voor clubs om een sportprogramma te starten om hun supporters van hun overgewicht af te helpen.

Na schooltijd

Volgens hem worden veel schoolpleinen ook na schooltijd gebruikt om te spelen en te sporten. "Met een watertap wordt het voor spelende kinderen veel aantrekkelijker om daar water te drinken en dan snel door te voetballen, in plaats van naar de supermarkt te gaan voor een blikje."

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

Nieuwe aanpak overgewicht kinderen: 'Mijn kind werd gepest, het moest anders'

Driekwart vergoed

Basisscholen die een waterkraantje willen aanleggen, krijgen driekwart van de kosten vergoed. Voor het initiatief stelt Blokhuis in totaal 2 miljoen euro beschikbaar.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

Kwart van alle jongeren heeft overgewicht

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore