Drunk History

Alcoholsector wil bezopen acteurs Comedy Central van de buis af

12 april 2019 07:50 Aangepast: 12 april 2019 08:24
Archieffoto Beeld © iStock

In het programma Drunk History vertellen giechelende BN'ers met een slok te veel op verhalen uit de Nederlandse geschiedenis. De serie begint maandag op Comedy Central, maar de Stichting Verantwoorde Alcoholconsumptie (STIVA) is er niet blij mee.

STIVA vindt dat de zender het programma niet zou moeten uitzenden omdat overmatig alcoholgebruik in een positief daglicht wordt gesteld.

Drankmisbruik jongeren tegengaan

In de stichting werken Nederlandse producenten en importeurs van bier, wijn en gedistilleerd samen om drankmisbruik tegen te gaan, vooral onder jongeren.

Volgens STIVA-directeur Peter de Wolf is de branche behoorlijk boos: "Verschillende merken geven aan serieus te overwegen om te minderen of stoppen met adverteren op de zender." Hij zegt dat hij graag met Comedy Central in gesprek wil gaan over Drunk History.

De zender prijst het programma aan met de slogan 'dronken artiesten, acteurs en presentatoren vertellen bezopen verhalen uit de vaderlandse geschiedenis'. Het programma heeft in de VS en Groot-Brittannië al veel succes gehad.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`