Onbekend aantal arrestaties

Politie zet waterkanon en paarden in tegen Ajax-supporters

10 april 2019 19:45 Aangepast: 11 april 2019 00:49

Een onbekend aantal fans van Ajax is zo'n twee uur voor de thuiswedstrijd tegen Juventus aangehouden. Ze wilden deelnemen aan een zogenoemde entrada, een feestje waarmee supporters van de Amsterdamse club soms belangrijke duels inluiden.

De entrada gaat altijd gepaard met veel gezang en vuurwerk. De politie liet woensdagochtend al via verschillende kanalen weten dat het afsteken van fakkels en vuurwerk verboden was omdat de veiligheid van winkelend publiek en concertbezoekers niet in gevaar mocht worden gebracht.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Politie heeft handen vol aan supporters Juventus: ruim honderd aanhoudingen

De politie en mobiele eenheid waren met veel man op de been bij de ArenA Boulevard naast de Johan Cruijff ArenA, waar de entrada zou plaatsvinden. Ze fouilleerden fans en hielden ze aan als ze vuurwerk bij zich hadden.

Waterkanon en paarden

De gearresteerde fans lopen het risico op een stadionverbod. Toen er even later toch vuurwerk werd afgestoken tijdens de entrada, zette de politie een waterkanon en paarden in. Tijdens de ongeregeldheden die toen ontstonden, werden ook supporters aangehouden.

In totaal zijn er ook zeker 100 supporters van Juventus aangehouden. Zij hadden onder meer messen, stokken, pepperspray, vuurwerk en hamers bij zich. Italiaanse politieagenten, die op dit moment in Nederland zijn, attendeerden de Nederlandse agenten op de groep. 

Totaal aantal arrestaties

De politie maakte woensdagavond bekend dat er rond het duel in totaal 140 aanhoudingen zijn verricht: 46 Italianen werden aangehouden in de metro, nog eens 61 Juventus-supporters bij de ArenA en vlak voor de wedstrijd 30 fans van Ajax op de Arenaboulevard.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore