Wapens op zak

Politie heeft handen vol aan supporters Juventus: ruim honderd aanhoudingen

10 april 2019 17:53 Aangepast: 10 april 2019 22:12
De politie heeft vele tientallen supporters aangehouden. Beeld © Politie

De politie heeft in Amsterdam opnieuw tientallen Italiaanse voetbalsupporters aangehouden. Het gaat om aanhangers van Juventus die onder meer messen, stokken, pepperspray, vuurwerk en hamers bij zich hadden.

Eerder op de dag werden in Amsterdam al tientallen supporters aangehouden in een tram. Italiaanse politieagenten, die op dit moment in Nederland zijn, attendeerden de Nederlandse agenten op de groep. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Tientallen supporters Juventus met wapens op zak aangehouden in de metro

Vanavond neemt Ajax het in de kwartfinale van de Champions League op tegen Juventus. De wedstrijd begint om 21:00 uur in Amsterdam. De politie beschouwt de wedstrijd als een 'risicowedstrijd', waardoor er extra veiligheidsmaatregelen gelden. Zo is er sinds gisteravond al extra politie op de been en agenten mogen preventief fouilleren.

Illegale zaken

De groep die rond vijf uur vanmiddag werd aangehouden, hield zich al langere tijd op bij de ArenA. "Op een gegeven moment werden illegale zaken gezien die in de groep op de grond waren gegooid", schrijft de politie. "Hierop is door leden van de Mobiele Eenheid, ondersteund door leden van de aanhoudingseenheid, de groep ingesloten nabij het trainingsveld."

Eén supporter droeg dit bij zich. Eén supporter droeg dit bij zich.

Hoeveel personen exact zijn aangehouden, kon de politie niet zeggen. Het gaat in ieder geval over meer dan honderd personen. Ze worden allemaal naar de gevangenis gebracht. 

Daarnaast is de waterwerper van de politie inmiddels ingezet om bij de ArenA onveilige situaties te voorkomen.

Veel supporters hadden pepperspray bij zich. Veel supporters hadden pepperspray bij zich.

Totaal aantal arrestaties

De politie maakte woensdagavond bekend dat er rond het duel in totaal 140 aanhoudingen zijn verricht: 46 Italianen werden aangehouden in de metro, nog eens 61 Juventus-supporters bij de ArenA en vlak voor de wedstrijd 30 fans van Ajax op de Arenaboulevard.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore