Champions League

Tientallen supporters Juventus met wapens op zak aangehouden in de metro

10 april 2019 16:42 Aangepast: 10 april 2019 22:13
Eén supporter droeg dit bij zich. Beeld © Politie

De politie heeft vanmiddag in de metro in Amsterdam tientallen Italiaanse voetbalsupporters aangehouden. De aanhangers van Juventus waren onder meer in het bezit van uitschuifbare wapenstokken, vlaggenstokken en een hamer.

UPDATE: Er zijn inmiddels meer dan honderd supporters van Juventus aangehouden. Lees hier ons laatste bericht.

Vanavond neemt Ajax het in de kwartfinale van de Champions League op tegen Juventus. De wedstrijd begint om 21:00 uur in Amsterdam. De politie beschouwt de wedstrijd als een 'risicowedstrijd', waardoor er extra veiligheidsmaatregelen gelden. Zo is er sinds gisteravond al extra politie op de been en agenten mogen preventief fouilleren.

Dit hadden de supporters bij zich. Dit hadden de supporters bij zich.

Dat deden de agenten vanmiddag ook in een metrostel ter hoogte van station Weesperstraat in Amsterdam, nadat Italiaanse politieagenten de mannen herkenden uit de Italiaanse voetbalwereld. De supporters hadden verschillende soorten 'slagmateriaal' bij zich. "Dit slagmateriaal hadden ze in de groep op de grond gegooid." De fans zijn opgepakt en worden met bussen overgebracht naar de gevangenis.

Totaal aantal arrestaties

De politie maakte woensdagavond bekend dat er rond het duel in totaal 140 aanhoudingen zijn verricht: 46 Italianen werden aangehouden in de metro, nog eens 61 Juventus-supporters bij de ArenA en vlak voor de wedstrijd 30 fans van Ajax op de Arenaboulevard.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore