Terugroepactie

Poepbacterie op carpaccio van supermarktketen Hoogvliet

09 april 2019 21:52 Aangepast: 09 april 2019 21:56
Archieffoto Beeld © Getty Images

Op de carpaccio van supermarktketen Hoogvliet is de poepbacterie E. coli aangetroffen. Als je de carpaccio onlangs hebt gekocht, wordt er 'dringend aangeraden' het product niet te eten.

Om precies te zijn, gaat het om de carpaccio met de houdbaarheidsdatum 12 april 2019 en batchcode 18782353. 

Gevaarlijk voor je gezondheid

Het eten van een product dat met de E. Coli bacterie is besmet en dat niet door en door verhit is, kan gevaarlijk zijn voor de gezondheid. Carpaccio wordt normaal gesproken rauw gegeten.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Vies vlees veroorzaakt elk jaar 150.000 zieken

Met name voor mensen met een lage weerstand, zoals ouderen, zieken, zwangere vrouwen en jonge kinderen is het eten van deze carpaccio gevaarlijk.

Gezondheidsrisico bij besmetting E. coli:

Escherichia coli of E. coli is een groep bacteriën die van nature aanwezig is in de darmen van mensen en dieren. Afhankelijk van het type E. coli leidt een besmetting tot meer of minder ernstige verschijnselen. Vaak merk je er niets van.

In andere gevallen gaat het om klachten zoals misselijkheid, braken en diarree. In heel ernstige gevallen kan een besmetting een vermindering van de nierfunctie en bloedafbraak tot gevolg hebben.  

(Bron: Voedingscentrum)

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`