Vliegveld Hilversum

Leerling en instructeur bevrijd uit neergestort vliegtuigje: 'Wat een geluk'

08 april 2019 14:45 Aangepast: 08 april 2019 21:57
Beeld © RTL Nieuws

Een leerling en een instructeur zijn bevrijd nadat ze met hun vliegtuigje waren neergestort in Hilversum. Het vliegtuigje bleef op tien meter hoogte in de takken van een boom hangen. De inzittenden moesten heel stil blijven zitten, anders kon het fout gaan.

De leerling en een instructeur oefenden vandaag meerdere 'noodprocedures', totdat het opeens fout ging. De motor van het vliegtuigje zou plotseling zijn uitgevallen.

Het toestel stortte neer en bleven vervolgens hangen in de takken van een boom.

Sandra Scholten liet op dat moment honden uit voor de Hondenuitlaatservice. "Hij was net opgestegen. Ik hoorde dat de motor stotterde en haperde, en toen maakte het vliegtuigje weer een flauwe bocht. Het verdween achter de bomen en toen hoorde ik een doffe knal."

'Doordrenkt met kerosine'

Meerdere hulpdiensten kwamen ter plaatse en een traumahelikopter landde op de plek van het ongeluk. De twee waren 'doordrenkt' met brandstof, vermoedelijk omdat de brandstoftoevoer lek was geraakt.

De brandweer moest voorzichtig te werk gaan, omdat het vliegtuigje ieder moment naar beneden kon vallen. "Ze moeten heel stil blijven zitten, het hangt in een paar takken", zei een woordvoerder eerder vandaag. 

'Goed aanspreekbaar'

De brandweer kon het vliegtuigje 'zekeren', waarna de twee bevrijd konden worden. "Wat een geluk", zei een omstander ter plaatse tegen verslaggever Jildou van Opzeeland. De inzittenden waren constant 'goed aanspreekbaar'. Eén van hen is ter controle naar het ziekenhuis gebracht.

Een berger gaat het vliegtuig vandaag nog uit de boom halen. Het toestel wordt opgeslagen in een loods.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`