Twaalf aanhoudingen

Politie: vermoedelijke bestuurder busje aanslag Telegraaf opgepakt

08 april 2019 11:12 Aangepast: 08 april 2019 13:34
Een van de twaalf arrestanten. Beeld © Politie Amsterdam

Bij invallen op verschillende plekken in Nederland zijn vanochtend twaalf verdachten opgepakt. Zes van hen worden verdacht van betrokkenheid bij de aanslag op De Telegraaf. Onder hen zou ook de bestuurder van het busje zijn waarmee de aanslag werd gepleegd.

De zes andere verdachten zouden hebben meegewerkt aan het plegen van misdrijven. Volgens De Telegraaf zijn de verdachten tussen de 20 en 27 jaar oud. Er zijn onder meer een auto, gestolen scooters en contant geld in beslag genomen.

'Heel vriendelijke jongeman'

Een ooggetuige van een inval vlak bij Amsterdam schrok vanochtend vroeg om 5.00 uur wakker. "Overal stond politie. Het was gewoon eng. Ik werd direct naar binnen gestuurd. Ze zijn twee à tweeënhalf uur bezig geweest. Tien tot vijftien agenten waren bij de actie betrokken."

"Ik ken mijn buurman verder niet. Op het oog is hij een heel vriendelijke jongeman. Maar ze lichten hem niet zomaar van zijn bed", zegt de vrouw.

De politie verrichtte twaalf aanhoudingen

Vorig jaar juni reed 's nachts een bestelbusje het pand van De Telegraaf in Amsterdam binnen. Het busje werd daarna in brand gestoken. Volgens De Telegraaf bedroeg de materiële schade meer dan een miljoen euro.

Waarschuwing Taghi

De aanslag zou zijn gepleegd in opdracht van topcrimineel Ridouan Taghi. Het zou gaan om een waarschuwing vanwege artikelen die de krant schreef over Taghi.

Taghi is de meestgezochte crimineel van Nederland. De politie loofde vorig jaar een beloning van 100.000 euro uit voor zijn aanhouding, de hoogste beloning ooit. Voor de aanhouding van Taghi's handlanger Saïd Razouki heeft justitie eenzelfde bedrag over.

Said Razzouki en Ridouan Taghi (rechts). Said Razzouki en Ridouan Taghi (rechts).

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`