Warmste dag

Zet de barbecue maar klaar: het wordt misschien wel 21 graden

07 april 2019 09:23 Aangepast: 07 april 2019 11:50
Archieffoto. Beeld © ANP

Vandaag wordt de warmste dag van het jaar tot nu toe, het kan zelfs 21 graden worden. Helaas kunnen we er maar kort genieten, want de temperatuur gaat snel weer onderuit.

"De barbecue kan zeker aan vandaag", zegt Philippe Schambergen van Buienradar. "Het is zonnig en warm voor begin april, alleen in het westen en zuiden begint de dag eerst nog met een paar wolkenvelden."

22 graden in het oosten

De temperatuur stijgt flink vandaag, in vele delen van het land wordt het 20 of 21 graden. "In het oosten kan de temperatuur zelfs oplopen tot 22 graden." Behalve op de Wadden, daar wordt het niet warmer dan een graad of 15. In Zeeland is 18 graden waarschijnlijk het maximum.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Waarom zijn we toch zo dol op de barbecue?

Richting het einde van de middag beginnen in het zuiden de stapelwolken te ontstaan en kan het lokaal gaan regenen. "Tegen de Belgische grens is een onweersbui niet uitgesloten."

14 graden

Helaas kunnen we maar kort van het warme weer genieten. Het blijft overdag grotendeels wel zonnig, maar de temperatuur gaat flink naar beneden. Morgen blijft het ook nog even lekker, daarna zakt de temperatuur naar een graad of 14.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore