Duncan Laurence in Tel Aviv

Amsterdam wil songfestival wel organiseren

06 april 2019 16:49 Aangepast: 06 april 2019 18:59
Duncan Laurence wordt opgewacht door fans voor een foto voorafgaand aan de persdag van Eurovision in Concert, een voorproefje op het Eurovisie Songfestival. Beeld © ANP

Burgemeester Femke Halsema van Amsterdam heeft alvast een voorschot genomen op een eventuele Nederlandse winst op het Eurovisiesongfestival. Het evenement is volgens haar meer dan welkom in Amsterdam.

Dat zei ze in haar speech tijdens het officiële gedeelte van Eurovision in Concert in AFAS Live. Daar treedt een deel van de songfestivalkandidaten van dit jaar op. Ook Duncan Laurence, de Nederlandse inzending, is er bij. 

Goede kans

"Ik heb begrepen dat onze inzending een goede kans maakt. Ik ben er een beetje zenuwachtig van", aldus Halsema. "Hopelijk zien we jullie volgend jaar dus allemaal weer in Amsterdam voor het Eurovisiesongfestival."

Al weken favoriet

Duncan Laurence, is al weken favoriet bij de bookmakers.

In Amsterdam treden zaterdagavond 28 van 41 songfestivalacts op. Het evenement wordt gezien als de start van het eurovisieseizoen en als een eerste graadmeter voor wie straks de uitschieters zijn op het liedjesfestival zelf.  

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore