Nederland

Beloofd: morgen wordt het een échte lentedag

06 april 2019 09:58 Aangepast: 06 april 2019 11:08
Eindelijk weer zon. Beeld © ANP

Nog een dagje volhouden. Vandaag kan er nog wat motregen vallen, maar morgen wacht ons een échte lentedag. "Het wordt zondag een dag om een terrasje te pakken, of erop uit te gaan. En daarbij is het ook nog best warm met een temperatuur van een graad of 20", zegt Brian Verhoeven van Buienradar.

Landinwaarts is zelfs 21 graden mogelijk. Alleen op de Wadden blijft de verwachte temperatuur met 15 graden een beetje achter. In het zuidwesten kan nog wel een lokaal buitje vallen, met een nog kleinere kans op onweer, zegt Verhoeven.

Wie had gehoopt vandaag al te kunnen genieten van de zon, komt in veel gevallen bedrogen uit. Vandaag is grijs begonnen en zo blijft het in grote delen van ons land nog tot in de loop van de middag. Koud is het niet: de temperatuur varieert van 19 graden in Groningen tot 14 graden in Zeeland. Vanavond en vannacht trekt de bewolking steeds verder weg.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Vrede op het fietspad: zo kunnen fietsers en wielrenners dit weekend samen de zon in

"Volgende week merken we weer dat april doet wat hij wil", zegt Verhoeven. Maandag is de temperatuur nog oké, maar valt er alweer een aantal buien in het land. Vanaf dinsdag gaat de temperatuur omlaag een ook dan houden we het niet droog.

Hooikoorts

En tot slot nog een waarschuwing voor mensen die last hebben van pollen. "De berkenboom staat volop in bloei. Als je daar allergisch voor bent, ga je dat merken. Een zonnebril is sowieso aan te raden, maar voor mensen met hooikoorts al helemaal geen overbodige luxe", zegt Verhoeven.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Hooikoortspiek wéér eerder: 'Mensen zijn niet alert en nemen hun medicijnen niet'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore