Den Dolder

Omwonenden dringen aan op versneld sluiten kliniek Michael P.

04 april 2019 23:04 Aangepast: 04 april 2019 23:13
De kliniek in Den Dolder waar Michael P. verbleef. Beeld © ANP

De belangenvereniging Den Dolder wil dat minister Sander Dekker (Rechtsbescherming) aanstuurt op het versneld sluiten van de Forensisch Psychiatrische Afdeling (FPA) van de kliniek Fivoor. Dat is de kliniek waar Michael P. verbleef, de moordenaar van Anne Faber.

In een brief aan Dekker schrijft de belangenvereniging dat inwoners van het dorp zich nog steeds onveilig voelen door incidenten met cliënten van de instelling.

Einddatum 2025?

Versneld sluiten van de FPA is volgens de belangenvereniging een goede optie, omdat het terrein dat Fivoor in Den Dolder huurt op termijn door de eigenaar zou worden verkocht voor onder meer woningbouw. "Op dit moment wordt voor Fivoor de einddatum 2025 genoemd, al staat dat niet vast."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Minister Dekker erkent: we zaten fout met Michael P.

Na de moord op Anne Faber heeft Fivoor een verbeterplan opgesteld met aandacht voor onder meer personeelsbezetting en onveiligheid. Maar volgens de belangenvereniging hebben die maatregelen er niet toe geleid dat gevoelens van onveiligheid onder de bewoners zijn verdwenen.

Bedreiging met mes

In de brief verwijst de vereniging onder meer naar een incident vorig najaar. Een inwoner van Den Dolder werd bedreigd met een mes toen hij een aantal cliënten van Fivoor aansprak op drank- en drugsgebruik.

Door dit soort incidenten vindt de belangenvereniging dat Dekker een vorm van verscherpt toezicht voor Fivoor moet instellen. Daarbij zou meer aandacht voor veiligheid moeten zijn dan nu het geval is. Ook vragen de dorpsbewoners de minister ervoor te zorgen dat in de toekomst geen zwaardere delinquenten in Den Dolder worden geplaatst.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Nabestaande vermoorde Joost: optreden Hiddema in Kamer 'walgelijk'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore