Geen contactverbod meer

Dode man Wilnis was vrijgesproken van stalking doodgeschoten vrouw

04 april 2019 16:10 Aangepast: 04 april 2019 16:30
De politie doet ook vandaag nog onderzoek in het huis van de doodgeschoten vrouw. Beeld © RTL Nieuws

De man die gisteren in Wilnis dood in een berm werd gevonden, was eerder verdacht van stalking en belediging van de vrouw die dinsdagavond werd doodgeschoten in Mijdrecht. De zaak was half februari behandeld door de politierechter.

De 54-jarige man, die gisteren om het leven kwam door zelfdoding, werd daarbij vrijgesproken. Het contact- en locatieverbod die hem eerder waren opgelegd, kwamen daarbij te vervallen, meldt het Openbaar Ministerie.

Afvalbak doorzocht

De vrouw had september vorig jaar aangifte gedaan van stalking en belediging. Dat zou zijn gebeurd tussen mei en september. Hij zou onder meer hebben rondgehangen bij het huis van de vrouw, haar afvalbak hebben doorzocht en sms'jes, appjes en e-mails aan haar hebben gestuurd.

Eind november kreeg de man alvast een contact- en locatieverbod voor een periode van 90 dagen. Dat werd opgeheven nadat hij na de rechtszitting van 18 februari werd vrijgesproken. De officier van justitie had een werkstraf geëist en voortzetting van het contact- en locatieverbod.

Onderzoek in volle gang

Gisteren liet de politie weten te kijken naar een mogelijk verband tussen de dode man in Wilnis en het schietincident in het vlakbij gelegen Mijdrecht waarbij de 45-jarige vrouw om het leven kwam. Of hij bij haar dood betrokken is geweest, wordt nog steeds onderzocht.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Dode man Wilnis mogelijk stalker doodgeschoten vrouw Mijdrecht

Heb jij vragen over zelfmoord?
Stichting 113 Zelfmoordpreventie: 0900-0113
Openingstijden: 24 uur, 7 dagen per week

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`